Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vriendenreisje Amsterdam: Madama Butterfly en Het Zwanenmeer

10 mei, 2019 @ 8:00 pm - 11 mei, 2019 @ 11:00 pm

€60 – €190

Omdat iedereen op tijd en stond wel eens de grootste klassiekers van het repertoire wil zien, gooien we er meteen bij ons volgende uitstapje naar Amsterdam meteen twee kaskrakers tegen aan: Puccini’s hartverscheurende opera Madama Butterfly en het onsterfelijke ballet Het Zwanenmeer, op twee dagen na elkaar.
De formule is losjes deze keer: je gaat op eigen kracht naar Amsterdam, boekt zelf je verblijf en we ontmoeten elkaar ter plaatse. Aan jou de keuze ook of je alleen de opera, alleen het ballet of allebei wil zien. Op vrijdagavond organiseren we met wie wil nog een etentje en op zaterdag worden we in de namiddag nog op sleeptouw genomen doorheen de Stopera in een boeiende rondleiding. De ideale gelegenheid dus om jezelf nog eens op een weekendje Amsterdam, met zijn prachtige musea en stemmige grachten te trakteren.

Madama Butterfly (vr 10 mei, 20:00u)
De compositie van Puccini vertoont boeiende tegenstellingen tussen Oost en West: er komen leidmotieven in de stijl van Wagner in voor, maar ook authentieke Japanse melodieën, waarnaar de componist uitgebreid onderzoek had gedaan. Puccini zelf vond Madama Butterfly zijn meest doorvoelde en expressieve opera.
Robert Wilson (die instaat voor regie, decor en licht) houdt zijn beeldtaal abstract en vermijdt sentimentaliteit. Minutieus gechoreografeerde, langzame bewegingen doen denken aan het Japanse Nôh-theater. Jader Bignamini dirigeert voor het eerst bij DNO. De rol van Cio-Cio-San wordt gezongen door Elena Stikhina en Suzuki door Enkelejda Shkosa. Pinkerton is Gianluca Terranova.

 


Het Zwanenmeer (za 11 mei, 19:30u)

Het Zwanenmeer wordt vaak het ‘ballet der balletten’ genoemd, waarbij deze versie van Rudi van Dantzig uitblinkt in emotionele zeggingskracht. Van Dantzig deed voor decor en, kostuum een beroep op multitalent – en vriend en jarenlange partner – Toer van Schayk. Hij tekende voor de imponerende decors en kostuums, waarmee hij de ‘gouden’ schilderijen van de zeventiende-eeuwse Hollandse Meesters als het ware tot leven wekt.

De choreograaf interpreteerde het grondgegeven van het ballet – de jongen die geacht wordt zich een bruid te verwerven en daarin faalt – als een directe afspiegeling van het leven van de componist, die, zo wordt inmiddels algemeen aangenomen, homoseksueel was.
De voorstelling wordt live begeleid door Het Balletorkest o.l.v. Andrew Mogrelia.

 

Praktisch  

Madama Butterfly (cat. 2) € 130
Het Zwanenmeer (cat. 2) € 60
combi-ticket € 190

Vervoer, verblijf, maaltijden en logies zijn niet in deze prijzen inbegrepen.

Inschrijven doe je hier. 

 

Share on :

Gegevens

Begin:
10 mei, 2019 @ 8:00 pm
Einde:
11 mei, 2019 @ 11:00 pm
Kosten:
€60 – €190

Locatie

Nationale Opera & Ballet
Amstel 3
Amsterdam, 1011 PN Nederland
+ Google Maps