Schrijf je nu in voor de komende dagtrips naar Tourcoing, Brussel en Amsterdam

TOURCOING / RECITAL MICHAEL SPYRES (Volzet)

Waar Michael Spyres gaat, daar volgen de Vrienden. En zeker als we er maar net de grens voor over moeten, in het Noord-Franse Tourcoing. Op zaterdag 5 maart is hij er te gast voor een recital rond de grootmeester van het Italiaanse belcanto, Gioacchino Rossini. Die kreeg van de Franse pers de bedenkelijke bijnaam ‘Monsieur Crescendo’, terwijl zijn talent en menselijkheid zonder meer de muziekgeschiedenis hebben veranderd. Op het programma in Tourcoing staan de Franse liederen die Rossini aan het eind van zijn leven schreef naast zijn vroege Italiaanse werk. Spyres wordt aan de piano begeleid door zijn compagnon de route Mathieu Pordoy. In de namiddag brengen we (facultatief) een bezoek aan Villa Cavrois, een icoon van de modernistische architectuur van Robert Mallet-Stevens. Na afloop van het concert dineren we samen, hopelijk in het bijzijn van de artiesten

ZA 5 MRT 18:00u
Auditorium Conservatorium Tourcoing, 18:00u
prijs 13 euro (concert), 60 euro (concert + diner), 78 euro (concert, diner + bezoek Villa Cavrois)
eigen vervoer (carpooling)

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE AFZONDERLIJKE TRIPS

BRUSSEL / IL TRITTICO IN DE MUNT (Volzet)

De legendarische Puccini-cyclus in Antwerpen en Gent werd in 2002 afgesloten met Il Trittico. Sindsdien stond dit drieluik, misschien wel een van de mooiste werken van het begin van de 20e eeuw, niet meer op de affiche van een Belgisch operahuis. Tot nu dus. Onze collega’s van De Munt in Brussel brengen een gloednieuwe productie op de planken van de jonge Duitse regisseur Tobias Kratzer. In de cast herkennen we heel wat oude bekenden voor regelmatige bezoekers van Opera Ballet Vlaanderen. Adam Smith, Raehann Bryce-Davis en Raphaële Green waren alle drie lid van ons Jong Ensemble voor hun internationale carrière in gang schoot. Ook Corinne Winters, Tineke Van Ingelgem, Karen Vermeiren en Kurt Gysen waren eerder allemaal graag geziene gasten op onze podia. Op alle vlakken een blij weerzien dus.

ZO 3 APR 15:00u
De Munt Brussel
prijs 55 euro
eigen vervoer

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE AFZONDERLIJKE TRIPS

AMSTERDAM / ANNA BOLENA IN NATIONALE OPERA & BALLET

Anna Bolena, de moeder van koningin Elisabeth I, is het hoofdpersonage in de gelijknamige opera van Gaetano Donizetti. Zij is de tweede vrouw van Hendrik VIII en wordt door hem aan de kant geschoven voor zijn nieuwe minnares Jane Seymour. De opera gaat over macht, passie, eer en kwetsbaarheid met dodelijke gevolgen en dat alles in een woelig tijdperk. De regisseur Jetske Mijnssen, een van Nederlands toptalenten in de internationale operaregie, debuteert hiermee bij De Nationale Opera. Muzikaal heeft de Italiaanse dirigent Enrique Mazzola (in een lang verleden nog bij ons te gast voor Falstaff) de touwtjes in handen. Hij leidt een indrukwekkende cast met de Letse superster Marina Rebeka, naast Raffaella Lupinacci, Ismael Jordi en Cecilia Molinari, alle drie oude bekenden van Opera Ballet Vlaanderen.

ZO 15 MEI 14:00u
Nationale Opera & Ballet Amsterdam
prijs 225 euro (cat. 1) / 175 euro (cat. 2)
(incl. busvervoer vanuit Gent of Antwerpen en lunch vooraf, excl. dranken)

Share on :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *