Naar Luik voor La Sonnambula

De Luikse opera presenteert een gloednieuwe productie van dit meesterwerk van Bellini, in een regie van Jaco Van Dormael, bekend van o.a. de films Toto le héro en Le huitième jour.

Setting is een Zwitsers dorp in de 19 eeuw. Amina en Elvino zijn verliefd en staan op het punt te trouwen. Maar de jonge vrouw wordt al slapend aangetroffen in het bed van Graaf Rodolfo. Zelf houdt ze vol dat ze er al slaapwandelend is beland, maar toch wordt ze beschuldigd van overspel en verbreekt een furieuze Elvino in eerste instantie hun verloving.  Hij wordt zo in de armen van intrigante Lisa gedreven. Tot de zaken toch weer een andere wending krijgen.
Het verhaal mag dan dunnetjes zijn, La Sonnambula is zonder twijfel één van de onbetwiste meesterwerken van de veel te vroeg gestorven Bellini.
Nino Machaidze, deze zomer nog een spectaculaire debutant op de Salzburger Festspiele, zingt Amina en René Barbera is Elvino.
De Vrienden gaan naar de voorstelling op zaterdag 21 maart. De bus in Gentbrugge vertrekt om 15:30u, in Antwerpen om 16:30u.

Schrijf hier in.

Share on :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *