Naar Amsterdam voor Frida

De Nationale Opera & Ballet in Amsterdam presenteert in februari een gloednieuw ballet, geïnspireerd op het intrigerende, maar bikkelharde leven van kunstenares Frida Kahlo.

De choreografie is in handen van Annabelle Lopez Ochoa, oud-danseres van Ballet Vlaanderen en bij ons bekend van haar erg gesmaakte creatie Ecdysis een paar seizoenen geleden. Het ballet Frida zal niet zozeer de levensloop van Kahlo vertellen, maar haar gevoels- en belevingswereld verbeelden in een vorm van beeldend surrealisme, in navolging van Kahlo’s schilderijen. De Brit Peter Salem tekent voor de muziek, waarbij hij ook Mexicaanse instrumenten gebruikt. Met de Vrienden trekken we graag met de bus richting Amsterdam voor de matineevoorstelling op 23 februari.

Schrijf je hier in

Share on :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *