Naar Amsterdam voor Carsens onvergetelijke Carmen

Robert Carsen moeten we het Antwerpse en Gentse publiek niet meer voorstellen: zijn Puccini- en Janacek-cyclus liggen bij iedereen nog vers in het geheugen. In mei trekken we naar Amsterdam voor een andere iconische productie van zijn hand: Bizets klassieker Carmen.

Bizet creëerde met Carmen een femme fatale van bijna mythische allure. Als vrijgevochten vrouw belichaamde ze het verborgen verlangen van de oerdegelijke 19de-eeuwse burger en vertegenwoordigde ze de vrijheid in leven en liefde die in hun bekrompen moraal ontbrak.
Regisseur Robert Carsen wijst er in zijn zeer succesvolle enscenering op dat het ‘Spaanse’ element in Carmen niet iets van de buitenkant is maar dat het van binnen zit. In de vierde akte van zijn productie zien we zo’n 400 figuranten op een tribune getuige zijn van het stierengevecht én van de gewelddadige dood van Carmen. Ze brengen het verhaal zo ongelooflijk dichtbij. De jonge beloftevolle Colombiaanse dirigent Andrés Orozco-Estrada leidt het Rotterdams Philharmonisch Orkest en een topcast met onder andere J’Nai Bridges als Carmen en Dmytro Popov als Don José.

We trekken naar de matineevoorstelling op 24 mei. Vertrek in Gentbrugge om 8:30u, in Antwerpen om 9:15u. Later krijg je nog de mogelijkheid om in te schrijven voor een gezamenlijke lunch ter plekke.

Schrijf hier in.

Share on :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *