Ontmoet Daniel Proietto, de IT-boy van de balletwereld

Zijn naam doet voorlopig misschien nog geen belletje rinkelen, maar daar zal snel verandering in komen. Daniel Proietto is een van de spannendste én meest gevraagde jonge choreografen van het moment. Binnenkort is hij te gast bij Opera Ballet Vlaanderen voor zijn eerste avondvullende choreografie, RASA.

De Argentijn was jarenlang een van de sterdansers van het Noorse Nationale Ballet, waar hij ook zijn eerste stappen zette als choreograaf. Daarna volgde al snel zijn debuut aan het prestigieuze Weense Staatsballet en het Nationaal Ballet van Cuba. Nu maakt hij met RASA (geïnspireerd op het legendarische La Bayadère) zijn eerste avondvullende ballet voor Opera Ballet Vlaanderen, in adembenemende decors en kostuums en met een danstaal die aansluit bij de Indiase cultuur. Stof genoeg voor dit ontbijt  met deze boeiende man én een eerste blik op de repetities.

za 11 januari 2020 / 13 euro / Theater ‘t Eilandje / incl. koffie, ontbijtkoek en repetitie

Schrijf je hier in.

Share on :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *