Thema-ochtend Les Bienveillantes met recital Charlotte Wajnberg

In deze thema-ochtend  gaan de makers van Les Bienveillantes aan tafel met een aantal specialisten uit het veld en Charlotte Wajnberg, die vorig seizoen nog hoge ogen gooide in de Elisabethwedstrijd, zorgt voor een ontroerend recital met muziek van componisten die in de concentratiekampen zaten of er om het leven kwamen.

In de laatste week van april gaat, in het kader van het festival Opera21 rond hedendaags muziektheater, de langverwachte voorstelling Les Bienveillantes in première, naar het gelijknamige controversiële boek van Jonathan Littell, die er in 2006 de Prix Goncourt mee won.
Met componist Hector Parra, librettist Händl Klaus en regisseur Calixto Bieito, die eerder al succesvol samenwerkten aan een andere opera, belooft dat sowieso een indringende ervaring te worden. Een ervaring ook die wel wat extra duiding kan gebruiken.
Die brengen we tijdens een thema-voormiddag op zondag 7 april in de vorm van een rondtafelgesprek met de makers én enkele specialisten zoals Christoph Busch, directeur van museum Kazerne Dossin en expert in dadergedrag. We sluiten de voormiddag af met een indringend recital van Charlotte Wajnberg, laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 en winnaar van de Klara Publieksprijs, begeleid op de piano door haar echtgenoot Aaron Wajnberg.

Opera Antwerpen
zo 7 april, 10:30u

praktisch
€10 voor Vrienden

Bestellen doe je hier

Share on :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *