Extra – CD-voorstelling Iris Hendrickx op 10 oktober

Sopraan Iris Hendrickx, die een paar jaar geleden bij Opera Vlaanderen te horen was in de wereldcreatie van The Rage of Life van Elena Kats-Chernin, heeft net haar eerste cd uit met Frans opera-aria’s. Ze stelt de cd graag voor in het schitterende House de Neuf (Kasteel Hof ter Linden) in Edegem, ook aan de Vrienden van Opera Ballet Vlaanderen.

In het repertoire voor deze cd én dus ook voor het concert focust Iris op “sterke vrouwen”.
”Ik wou een stem geven aan verlaten vrouwen die ondanks de tragiek een opmerkelijk doorzettingsvermogen en grootmoedigheid tonen. Verlaten worden is ook vandaag tragisch: buiten de emotionele leegte, vormt het ook een reële bedreiging voor de identiteit van de vrouw. ”
Iris Hendrickx heeft de voorbije tien jaar een indrukwekkend palmares bij elkaar gezongen. Het grote publiek kent haar vooral als halve finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2008, maar ze zong wereldwijd in toonaangevende operahuizen en concertzalen waaronder, naast Opera Vlaanderen, Opéra de Lille, Opéra de la Wallonie en het Concertgebouw in Amsterdam. In 2015 zong ze op het dancefestival Tomorrowland als eerste klassieke sopraan met het Nationaal Orkest van België.
Hier heeft u dus een unieke kans om haar nog eens dichtbij aan het werk te horen, op piano begeleid door Peter Jeurissen.

Praktisch
wanneer?
wo 10 oktober, vanaf 19u30
waar? House de Neuf, Kasteel Hof ter Linden, Drie Eikenstraat 3, 2650 Edegem
prijs? 30 euro per persoon, incl. ontvangst met glaasje bubbels en receptie na afloop
inschrijven? via organisator van het concert Jo Hageman (Mecenas van Opera Ballet Vlaanderen) op jo.hageman@deneuf.be of 0475 27 61 09

Bekijk hier de officiële uitnodiging voor het concert.

Share on :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *