Vriendenreis Janáček-festival Brno

In het najaar van 2018 nodigt het Janáček-festival in Brno onze productie van De Zaak Makropoulos, die in 2016 nog genomineerd was als “Beste nieuwe productie” bij de Opera Awards in Londen, uit. Het Symfonisch Orkest van Opera Vlaanderen, onze technici, de dirigent en de solisten lopen zich alvast warm en wij als Vrienden zijn maar wat graag hun supporters.

Hoogtepunt van de reis is dus sowieso de voorstelling van De Zaak Makropoulos in het Janáček-theater. Maar deze vierdaagse reis is meteen ook een mooie gelegenheid om de stad Brno, waar Janáček een groot deel van zijn leven woonde, te ontdekken en in zijn voetsporen de stad en de streek te verkennen. Voeg daarbij nog een voorstelling van de zeer weinig opgevoerde opera Osud (Destiny), een bezoek aan de legendarische modernistische Villa Tugendhat en een verkenning van Moravië en je hebt weer heel wat redenen om je koffer alvast klaar te zetten.

Hieronder vindt u het volledige programma in detail:

23-26 november 2018

Dag 1 – vrijdag 23 november 2018: Brussel – Wenen A
Samenkomst om 13.30 uur in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Wenen met Brussels Airlines (vertrek om 15.30 uur). Aankomst in Wenen rond 17.10 uur. Transfer naar het hotel in Brno (ongeveer twee uur rijden) en check-in. Later avondmaal in het hotel.

Dag 2 – zaterdag 24 november 2018: Brno – Lednice – Brno O-M
Excursie met de autocar en lokale gids door Zuid-Moravië. Bezoek aan het elegante kasteel van Lednice. Het kasteel dateert van de middeleeuwen maar werd in de 19de eeuw in romantische stijl verbouwd. Het was ooit eigendom van de Liechtenstein vorsten. Na een middagmaal in een lokaal restaurant volgt nog een tocht door de minder gekende wijnstreek (met wijnproeverij) in de buurt van Mikulov.

Terug in Brno wat vrije tijd tot 19.00 uur want dan start in het Mahen Theater de opvoering van Janáćeks (vierde en minder vaak opgevoerde) opera Osud (Destiny) die hij schreef naar aanleiding van het overlijden van zijn dochtertje. Een unieke kans! De regie is in handen van Jiři Nekvasil en de dirigent is Jakub Klecker.

 

Dag 3 – zondag 25 november 2018: Brno O-M-A
Na het ontbijt starten we met een verkenning van Brno, de stad van Leoš Janáćek. In zijn voetsporen maken we een uitgebreide wandeling en stadsrondrit met uiteraard ook aandacht voor het memoriaal (in het huis waar hij de meeste van zijn opera’s schreef) en de theaters van de stad. Tussendoor middagmaal in een lokaal restaurant.

Om 19.00 uur worden we in het Janáćek Theater verwacht voor de voorstelling van zijn opera De Zaak Makropulos door Opera Vlaanderen. De erg gesmaakte enscenering van Kornél Mundroczó is een herneming zeker waard. Tomáš Netopil dirigeert het orkest van Opera Vlaanderen. Rachel Harnisch neemt opnieuw de titelrol voor haar rekening. Ladislav Elgr (die nu hoge ogen gooit in De Speler van Prokofjev) zingt de rol van Albert Gregor. Maar ook Guy De Mey, Raehann Bryce Davis en Denzil Delaere zijn van de partij!

Nadien praten we na bij een souper in een lokaal restaurant. De Vrienden proberen hiervoor ook nog enkele sterren van die avond uit te nodigen.

Dag 4 – maandag 26 november: Wenen – Brussel O
Met een lokale gids brengen we nog een bezoek aan de schitterende modernistische Villa Tugendhat (Unesco-werelderfgoed), een meesterwerk van architect Ludwig Mies van der Rohe.
Check-out tegen de middag. Vrij middagmaal. Omstreeks 13.30 uur transfer per autocar naar de luchthaven van Wenen. Terugvlucht om 18.00 uur met Brussels Airlines. Aankomst in Zaventem omstreeks 19.50 uur.

N.B.: De bezetting van de inbegrepen opera’s kan te allen tijde door de operadirectie gewijzigd worden. Dit gebeurt buiten de wil van Vrienden Opera Vlaanderen en Omnia Travel om.
Budget op basis van bovenstaand programma:

Prijs per persoon in tweepersoonskamer: € 1.250
Prijs per persoon in tweepersoonskamer voor singlegebruik: € 1.445

Inbegrepen in de prijs van bovenstaand programma
➢ Internationale vluchten van Brussel naar Wenen en terug in Light & Relax met Brussels Airlines, luchthaventaksen en brandstoftoeslagen (zoals gekend op offertedatum 15/06/18)
➢ Transfers van de luchthaven van Wenen naar het hotel in Brno en terug in comfortabele autocar. Vervoer per autocar voor de excursies op dag 2 en 3 volgens programma
➢ Verblijf in het kwaliteitsvolle hotel Barcelo Brno Palace***** in kamer met ontbijt
➢ 1 avondmaal in het hotel, 2 middagmalen en 1 avondmaal in lokale restaurants (telkens met inbegrepen dranken)
➢ Tickets voor de 2 opera’s in Brno
➢ Toegangsgeld voor de vermelde groepsbezoeken met Engelstalige gidsen
➢ Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
➢ Annulering-, reisbijstand- en bagageverzekering (zie voorwaarden onderaan)
➢ Bijdrage Garantiefonds
➢ BTW

Niet inbegrepen in de prijs
➢ Overige maaltijden en dranken tijdens deze maaltijden
➢ Vervoer per autocar niet in het programma vermeld
➢ Facultatieve bezoeken
➢ Persoonlijke uitgaven

Vluchten
Vanuit Zaventem vliegt u rechtstreeks met Brussels Airlines naar Wenen en terug.

Heenvlucht – SN 2905 Brussel 15.30 uur – Wenen 17.10 uur
Terugvlucht – SN 2906 Wenen 18.00 uur – Brussel 19.50 uur

Wij reserveerden voor u vliegtuigtickets in Light & Relax die rechtgeven op een stuk bagage van maximaal 23 kg dat mag ingecheckt worden en een vooraf voorbehouden zitplaats. Uiteraard mag u ook een stuk handbagage meenemen. Dranken en hapjes aan boord zijn betalend.

Hotelkeuze
Het hotel Barcelo Brno Palace***** is een uitstekend vijfsterrenhotel gelegen aan de prachtige groene stadsrand van het historisch centrum van Brno, en dus de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad en voor het bijwonen van de opvoeringen. Het hotel beschikt over een gezellig restaurant en een lounge bar. De mooie kamers zijn voorzien van alle comfort. WIFI wordt gratis aangeboden. Alle kamers zijn niet-rokers kamers.

Opmerkingen
➢ Elke wijziging in deelnemersaantal, reisperiode en diensten ter plaatse, anders dan beschreven in dit programma, kan een prijswijziging tot gevolg hebben.
➢ Programma en prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid en datum van reservatie.
➢ Eventuele wijzigingen in brandstofprijzen, taksen en belastingen, toegangsprijzen, koerswijzigingen… buiten onze wil en kennis om, zullen aanleiding geven tot een prijsaanpassing zoals voorzien in de algemene voorwaarden van het ‘Garantiefonds Reizen’.

Betalings- en Annuleringsvoorwaarden
➢ Bij bevestiging van de reis moet onmiddellijk een voorschot van € 400 p.p. betaald worden. Het saldo is te betalen 45 dagen voor afreis.
➢ In al onze programma’s is een annulering-, reisbijstand- en bagageverzekering inbegrepen. De algemene voorwaarden hiervan zijn op eenvoudig verzoek te verkrijgen.
➢ De annuleringsvoorwaarden zijn forfaitair als volgt bepaald en komen bovenop een vast annuleringsbedrag van € 75 per persoon:
➢ Tot 60 dagen voor vertrek: 10% van de reissom
➢ 59 tot 31 dagen voor vertrek: 30% van de reissom
➢ 30 tot 16 dagen voor vertrek: 60% van de reissom, met een minimum van € 125 p.p. en/of door de luchtvaartmaatschappij aangerekende kosten
➢ 15 tot 8 dagen voor vertrek: 80% van de reissom, met een minimum van € 125 p.p. en/of door de luchtvaartmaatschappij aangerekende kosten
➢ 7 dagen tot de dag van vertrek: 100% van de reissom

Algemeen
Deze offerte voldoet aan de algemene reisvoorwaarden zoals gepubliceerd door het ‘Garantiefonds Reizen’, waarvan Omnia Travel lid is. In bijlage vindt u een kopie van onze algemene en bijzonder reisvoorwaarden. Ze zijn ook te raadplegen op www.omniatravel.be

Omnia Travel is als reisonderneming erkend onder het vergunningsnummer A 1121. Omnia Travel verbindt zich ertoe om enkel die persoonsgegevens op te vragen die noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van de doeleinden. U gaat ermee akkoord dat uw persoonsgegevens meegedeeld kunnen worden met bepaalde instanties voor het verwezenlijken van de doeleinden van dit contract. Omnia Travel verbindt zich ertoe om conform de GDPR de passende technische en organisatorische maatregelen te nemen om de persoonsgegevens van haar klanten te beschermen. Het privacybeleid van Omnia Travel kunt u nalezen op www.omniatravel.be.

Voor verdere inlichtingen:
Omnia Travel
Werner Peeters – Group & Incentive Travel
Mgr. Ladeuzeplein 15 – 3000 Leuven, België
+32 16 24 38 36
werner.peeters@omniatravel.be – www.omniatravel.be

 

 

Share on :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *