Steun de wereldcreatie Les Bienveillantes

Eén project dat volgend seizoen op de planken staat in de opera van Antwerpen en Gent is al een tijdje bekend: de wereldcreatie van Les Bienveillantes naar het gelijknamige boek van Jonathan Littell.

De opera wordt een nieuwe samenwerking tussen componist Hèctor Parra, regisseur Calixto Bieito (die al voor heel wat indrukwekkende producties tekende in ons huis),  librettist Händl Klaus en dirigent Peter Rundel.
Naar de wereldpremière in april 2019 wordt in heel Europa uitgekeken, zoveel is duidelijk. Vorige week werd namelijk bekend dat dit project kans maakt op de Fedora Generali Prize voor opera, een prijs die begin juni wordt uitgereikt aan een spraakmakende operacreatie. Naar aanleiding van die nominatie startte Fedora ook een crowdfunding-campagne op om de commissie voor dit werk mee te financieren. Draagt u ook uw steentje bij? Ontdek er alles over op de website van Fedora.

Share on :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *