Open repetitie Faust

Het nieuwe balletjaar wordt geopend met een primeur. Ballet Vlaanderen heeft namelijk de eer om als eerste compagnie (na Les Ballets de Monte Carlo) de bijzondere Faust van Jean-Christophe Maillot te mogen dansen.

Het ballet volgt het wereldberoemde verhaal van Faust, Marghuerite en de Duivel, maar speciaal voor deze versie voegde Maillot nog een extra personage toe, dat van De Dood, die voortdurend aanwezig is. Die laatste rol werd gecreëerd door de Belgische Bernice Coppieters, die ooit haar carrière begon bij Ballet Vlaanderen, maar daarna al snel carrière maakte, tot in Monte Carlo, waar ze in 2014 afscheid nam van de scène met deze rol. Het zijn Coppieters en Jean-Christophe Maillot zélf die de dansers van Ballet Vlaanderen zullen begeleiden om van de productie ook een onvergetelijke ervaring te maken voor het Vlaamse publiek.

Hoe ze dat precies doen, kan u als Vriend exclusief met eigen ogen meemaken tijdens een open repetitie in Theater ‘t Eilandje op zaterdag 13 januari om 11.15u. Na afloop spreekt dramaturg Koen Bollen ook nog met Bernice, Wim Vanlessen én choreograaf. Achteraf heffen we nog samen het glas op het nieuwe jaar.

Theater ‘t Eilandje / za 13 januari / 11:15u
Deelnameprijs: 10 EUR
Inschrijven kan via dit formulier. Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt!

Share on :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *